با توجه به بالا بودن اهمیت مدیتیشن ذن، مبلغان بودایی این تمرین را گسترش دادند و به همین دلیل دانش این نوع مدیتیشن در بسیاری از نقاط جهان مانند ژاپن، کره، تبت، نپال و گسترش پیدا کرده است. یک راهب بودایی چینی به نام دائویون در سال 100، مجموعهای را گردآوری کرد که از آن به عنوان کتاب راهنمای مراقبه ذن استفاده میشود.
مدیتیشن ذن یک هدف اصلی دارد و آن هم رسیدن به درک عمیقی از خود و واقعیت، به وسیله تفکر و درون نگری است. ایده اصلی پشت این هدف هم این است که تمام موجودات دارای ظرفیت روشنگری یا طبیعت ذاتی بودا هستند.
اگر دوست دارید اطلاعات بیشتری در ارتباط با ذن به زبانی ساده کسب کنید، میتوانید مقالات دیگرمان را که در همین ارتباط نوشته شده است، بخوانید:
انواع مدیتیشن ذن
اگر میخواهید مدیتیشن ذن را بهتر بشناسید باید با انواع آن نیز آشنا شوید. مدیتیشن ذن 5 نوع دارد که در ادامه آنها را به شما معرفی میکنم. اما این نکته را ذکر کنم که بحث درباره ذن، فلسفی است و درک و دریافت آن میتواند کمی سخت باشد (البته اگر شما هم مثل من با فلسفه آشنایی چندانی نداشته باشید)، به همین دلیل تلاش کردم این بخش را از منبعی ترجمه کنم که هم خلاصه باشد و هم مفهوم را برساند، اما اگر به هر دلیل مطالعه این بخش خارج از حوصله شما بود میتوانید از مطالعه این بخش صرف نظر کرده و به سراغ ادامه مقاله بروید.